Cryolipolyse

 
Het 'bevriezen van vet' is met name een effectieve behandeling voor hardnekkig vet op de buik, heupen, benen, armen en rug. Op deze pagina lees je hoe de behandeling wordt uitgevoerd. Di's in Rotterdam beschikt over 1 van de nieuwste Cryolipolyse machines waarin ook Cavitatie toegepast wordt voor een snel, en zichtbaar resultaat. 

Vet bevriezen met een Cryo-behandeling

Een ergernis van menig mens: hoe veel je ook sport en op je voeding let, vet op de 'probleemzones' zoals de buik en love-handles blijft maar zitten.  Voor de mensen die het vet op deze plekken willen aanpakken, maar liever niet onder het mes willen, is een cryolipolyse de oplossing.  Bij deze relatief nieuwe behandeling wordt het lichaamsvet afgebroken door het weefsel sterk te verkoelen. Hierdoor breken de vetcellen af en worden deze op een natuurlijke wijze door het lichaam afgevoerd

Cryolipolyse, het alternatief voor liposuctie? 

Cryolipolyse is een alternatief voor liposuctie. Maar let op, cryolipolyse is vooral geschikt voor mensen  die van een kleine hoeveelheid vet (buikje, love handles) af willen. 

Het is nadrukkelijk geen oplossing voor mensen met een body mass index boven de 30. Alles daaronder kan prima behandeld worden. Velen zien al resultaat na de eerste behandeling! Gemiddeld verlies je per behandeling 1-4 centimeter. In een kuur van 3 behandelingen is dus 3 tot 12 centimeter verlies haalbaar!

 

Voor wie is cryolipolyse een geschikte behandeling?

Of cryolipolyse de meest geschikte behandeling is voor jou, hangt erg af van je persoonlijke situatie. Cryolipolyse is vaak een zeer geschikte behandeling wanneer er kleinere hoeveelheden vet dienen te worden verwijderd. Wanneer je BMI boven de 30 is, adviseren we je eerst een aantal kilo kwijt te raken. 
Met cryolipolyse worden goede resultaten behaald bij de heupen, de buik, borst en de rug, daarnaast kun je ook je binnen en buitenkant benen goed behandelen.

De cryo kan ook overdwars geplaatst worden onder de billen. Dit noemen we de 'Kardashian Cryo'

Hoe voelt het na en tijdens de behandeling? 

De Cryolipolyse behandeling zelf wordt meestal als volledig pijnloos ervaren. 
Wel kan er een gevoel van druk en kou waar te nemen zijn, maar dit wordt over het algemeen enkel als 'vervelend' ervaren. Tijdens de behandeling kun je lezen, muziek luisteren of zelfs een dutje doen. Belangrijk is dat je op de dag van de behandeling fijne, loszittende kleding draagt. Afhankelijk van de gebieden die behandeld worden, kan je kleding aangehouden worden (buik) of moeten deze alsnog uitgetrokken worden (benen, billen).

De gehele behandeling duurt ongeveer 60 minuten. Het systeem wat gebruikt wordt bij Di-s Rotterdam. is volledig geautomatiseerd en verdeeld in 3 fases.
Het eerste kwartier wordt het vet naar 0c gebracht, het 2e kwartier verhoogt de zuigkracht, en wordt het vet naar -4c gebracht. In het laatste kwartier is dit -8c. De vetcellen zelf worden gekoeld tot 1-2 graden. De totale tijd van het vriezen zelf is 45 min. Wanneer je 2 zones behandeld duurt de behandeling 90 minuten. 3 zones.. 135 minuten, enz. De nieuwe machine van Di-s beschikt over 2 zuigkappen, en cavitatie, waarmee ook cellulitis behandeld kan worden. 

Heb je nog vragen omtrent de Cryolipolyse behandeling? Stel ze hieronder en Di's neemt zsm contact met je op!