De Volle Maan van 27 februari. Blog geschreven door onze Online Specialist Cleo Wildeman, Astrologe.

Gepubliceerd op 24 februari 2021 om 18:02

Volle Maan in Maagd


Wat was die Nieuwe Maan in Waterman twee weken geleden heftig!

Met zo veel planeten in Waterman is er enorm veel los getrild. In een rap tempo werd duidelijk wat niet meer bij ons past.

Eten, mensen, activiteiten, spullen, het wordt steeds sneller voelbaar wat en wie met ons resoneert en wat niet.

Het is alsof een harde en frisse wind alles heeft los gewaaid en opgetild.

Tijdens deze Volle Maan in Maagd gaat alles weer landen, precies op de juiste plek.

Het denken wordt steeds minder belangrijk. Het gaat om voelen, om jezelf, je lichaam en je gevoelens

serieus nemen en hier naar handelen ook al begrijp je er niks van.

 

De uitwerking van de Volle Maan 

 

Op 27 februari om 9:18 uur is de Maan vol en staat ze op 8,57 graden in het teken van de Maagd. Deze Volle Maan laat ons in ons lichaam voelen hoe het zit. Of iets klopt of niet. Wat je nodig hebt of waar je vanaf wilt. Emoties worden innerlijk verwerkt door alles te analyseren en in detail te bekijken. Het is een goede tijd om je lichaam te reinigen en gifstoffen of toxische relaties of mensen los te laten. Je zou de komende twee weken gezonder kunnen gaan eten, meer water kunnen drinken of een sapkuur of iets dergelijks kunnen doen.

Waar deze Maan in je horoscoop valt wil je iets van alle kanten bekijken en wordt het helder wat je al hebt bereikt en wat je nog zou willen of moeten doen.

Ik zeg expres moeten, want deze energie kan ook kritisch en perfectionistisch maken. Wordt niet negatief kritisch en blijf liefdevol kijken naar jezelf en je ervaringen.

Je bent nu precies waar je moet zijn en alles wat je hebt meegemaakt heeft jou nu hier gebracht. Er wordt licht geschenen op zuiverheid en dus ook op alles wat niet zuiver is.


De Maan staat tegenover de Zon conjunct Venus in Vissen. Waar Maagd energie alles mentaal wil verwerken, analyseren en uitzuiveren stroomt Vissen energie mee en wordt juist beïnvloed door de ander en alles om hem heen. Aan de ene kant hebben we dus te maken met een heldere analyse, duidelijkheid, orde en in het
lichaam voelen wat klopt en aan de andere kant willen we opgaan in de ander en in de liefde en één worden met de ander. Hoe kunnen we deze energieën nu het beste hanteren?

Ik denk dat als we van ons lichaam uit gaan en er op durven vertrouwen
dat ons lijf nooit liegt, we op basis van wat we in ons lichaam voelen tot overgave kunnen komen in eerste instantie in en met ons zelf en vervolgens met de ander of wat het dan ook is waar je tijdens deze Volle Maan mee versmelt. Wat zegt je lichaam? Voel je verruiming of verkramping? Voel je weerstand of vreugde? En durf je op basis van deze gevoelens beslissingen te nemen? Gewoon omdat het goed of juist niet goed voelt?


De heer van deze Volle Maan is Mercurius, die conjunct Jupiter en Saturnus in Waterman staat.

Door verantwoordelijkheid te nemen voor onze gevoelens en ze uit te spreken kunnen we groeien. Als we ons zelf toestaan dat alles er mag zijn omdat
het er is en blijkbaar gezien en gevoeld wil worden zullen we meer vrijheid ervaren. Door je waarheid te spreken en in het moment te voelen waar je zin in hebt en ook dat dit helemaal oké is om te doen of juist niet zullen we het ons zelf en de ander steeds makkelijker maken.

 

We gaan ons steeds vrijer en meer ons zelf voelen. Helemaal oké met wie we zijn en wat we voelen. Soms moet je de ander nu eenmaal teleur stellen om jezelf geen pijn te doen en andersom kan je ook gekwetst worden door de ander. We willen en voelen niet altijd hetzelfde omdat we allemaal anders en
uniek zijn, maar hoe fijn is het als er van beide kanten een dikke vette JA! wordt gevoeld!

Als je je eigen grenzen voelt en ze aan geeft kan de ander ze ook zien en
voelen of ze in ieder geval respecteren. Als je trouw bent en blijft aan jezelf, betekent
dit dat je jezelf accepteert en laat zien. Het mooie en logische gevolg hiervan is dat je wordt gezien en dat die acceptatie en liefde ook in de buitenwereld naar je toe komt. You don’t attract what you want, you attract what you are!


De mensen die jou niet kunnen of willen zien zijn jouw liefde en energie niet waard. Dit wordt steeds sneller duidelijk en deze Volle Maan kristalliseert dat nog beter uit. We laten steeds sneller los. We hoeven niet ons best te doen om in een malletje te passen, om te pleasen of om iets of iemand te zijn die we niet zijn. Het gaat om authenticiteit en overgave. In eerste instantie aan jezelf en wie je echt bent. De buitenwereld volgt dan vanzelf omdat het een reflectie is van de binnenwereld.


Deze Volle Maan gaat over trouw zijn aan jezelf en je dromen. Het gaat om alles tot in detail voelen en hier helemaal oké mee zijn. Zeg maar wat je vervelend vindt en wees niet bang dat je een pietlut bent. Als de ander moeite heeft met wat je zegt ligt die verantwoordelijkheid bij de ander. Door ons zelf echt te zien en serieus te nemen worden we echt gezien door de ander. Bang voor de reactie van de ander slikken we dingen vaak in of komen we niet op dingen terug. Maar dan doen we ons zelf tekort en pijn.

Deze Volle Maan laat ons met beide benen op de grond, geaard en in ons lijf
dromen en de overgave in gaan. Er wordt vanuit de Maagd energie licht geschenen op het Vissen sprookje, op de liefde waar je van droomt en die nu werkelijkheid kan worden.

 

Hoe ziet die er uit voor jou? Durf kritisch te zijn, alles te zien en te voelen en
te gaan voor alles wat belangrijk is voor jou. Schenk aandacht aan de details van
jouw droom die de komende tijd uit kan komen en blijf jezelf in alle facetten zien en serieus nemen. Vertrouw op de wijsheid van je lijf, voel en breng die hemel op aarde.

 

De Maan maakt een yod met Cheiron en Saturnus. Omdat de Maan zo snel loopt zal deze yod maar kort en alleen in de ochtend voelbaar zijn. Het voelen van de emotionele behoeften van anderen in combinatie met een enorm groot
verantwoordelijkheidsgevoel kan je heel dienstbaar maken en het gevoel geven dat je nuttig en zinvol bezig moet zijn. Misschien heb je het gevoel dat je tekort schiet of dat je meer had kunnen en moeten doen. Weet dat dit aspect kort duurt en neem een moment om weer terug te komen bij jezelf en in je lijf als je het gevoel krijgt dat je niet goed of niet goed genoeg bent. Je bent helemaal goed zoals je bent. Hier en nu.


De Maan maakt een prachtige driehoek met Uranus die ons nog alerter maakt voor wat echt belangrijk en voedend voor ons is. Mocht je de wake up call van de afgelopen Nieuwe Maan nog niet hebben gehoord, dan maakt Uranus je tijdens deze Volle Maan zeker wakker. Uranus geeft inzichten en stimuleert je om de wijsheid van
je lichaam te eren en je eigen gang te gaan. Om jouw eigen en unieke pad te volgen en te vertrouwen op alle gevoelens en sensaties die je in je lijf ervaart.


Mars driehoek Pluto tenslotte geeft de kracht en de moed om ergens helemaal voor te gaan. Ga voor echtheid, ga voor voelen, ga voor zuiverheid en de waarheid die je lichaam je vertelt. Als je jezelf toestaat om alles wat je voelt er te laten zijn en je vervolgens ook uit te spreken zorg je niet alleen voor jezelf, maar ook voor de ander.

Want je geeft de ander dan ook de mogelijkheid, de ruimte en de vrijheid om
helemaal zichzelf te zijn en te laten zien.

Wat een shifts, wat een groei en wat een intense tijd nog steeds! Laat alles maar
landen en voel… Voel jezelf en dat je oké bent! Dat alles er is en mag zijn! Kom uit
de verf! Laat al je kleuren en in detail zien. Je bent het hele palet! Happy Full Moon!

 

Bedankt voor het lezen, en tot de volgende Nieuwe Maan! 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.