Huidverbetering met IPL

De techniek was voorheen vooral bekend door het ontharen. Tegenwoordig kan IPL ook worden ingezet voor huidverbetering. Doordat het licht van de IPL op een bepaalde golflengte gebracht wordt, resoneert deze met diverse huidindicaties waaronder:

Acne:

Tijdens de acne behandeling wordt de warmte van het licht gebruikt, om de gassamenstelling van de huid te veranderen. Het gas 'verdampt' en het acne heeft niets meer om zich aan te voeden. De ontstekingen drogen uit, en het acne verdwijnt. Gemiddeld zijn er 3 tot 6 behandelingen nodig voor een goed resultaat. De kuur kan 1 tot 4 x per jaar herhaald worden. 

Couperose / Rosacea:

Bij couperose of rosacea zijn er vaak gesprongen vaatjes in het weefsel aanwezig. Deze kunt je perfect behandelen met IPL. De warmte van het licht zorgt ervoor dat de uiteinden van de vaten sluiten, en deze trekken zich hierdoor terug. Sommige vaatjes worden volledig vernietigd door de warmte, en worden vervolgens opgeruimd door het lichaam zelf. Gemiddeld zijn er voor een goed resultaat 3 tot 8 behandelingen nodig. Afhankelijk van de intensiteit van de roodheid. 

Pigmentvlekken / zonneschade 

Bij schade door de zon kunnen er licht of donkere bruine plekjes pigment ontstaan. Deze zijn vaak goed te behandelen met de IPL techniek. De filter van de machine herkent het pigment. Het pigment wordt verhit, en wil hierna de huid verlaten. Het pigment schilfert laagje voor laagje van de huid los. Deze behandeling kan worden ingezet op de handen, decolleté, of het gezicht. 

Huidverjonging (Collageen stimulerend) 

Tijdens deze behandeling is het licht van de IPL zo gefilterd dat deze de collageen aanmaak zal stimuleren. Na elke behandeling, die 1 x per 2 weken plaatsvind zal de huid nieuw volume ontwikkelen. Geschikt om fijne lijntjes te vervagen, en het gezicht en decolleté te egaliseren en verstevigen. Door collageen te stimuleren worden ook de porien in het gezicht verfijnt. Wanneer je last hebt van grovere porien is deze behandeling zeer geschikt! Gemiddeld zijn er voor een goed resultaat 3 tot 8 behandeling nodig. 

Tijdens een IPL kuur is het belangrijk dat je je huid goed beschermt tegen de zon. Wij raden hiervoor de Lumineus SUN ACTIV HIGH aan. Deze zonnebrandcrime op natuurlijke basis smeert licht, en bevat geen chemicaliën. Shop de crème in onze webshop! 

 \

Heb je vragen over de IPL behandelingen? Stel deze dan hieronder, we nemen zsm contact met je op!