Wat te doen na een energetische sessie?

Je hebt net een energetische sessie achter de rug. En terwijl sommigen zich heerlijk energiek en opgeladen voelen, kan het voor anderen juist het tegenovergestelde effect hebben. Wat er precies gebeurt, blijft altijd een beetje een verrassing van tevoren. Je lichaam doet namelijk precies wat het zelf wil.

Ik kan je vooraf wel een beetje een idee geven op basis van de blokkades die fysiek zichtbaar zijn, zoals bijvoorbeeld blokkades in de nek. Die kunnen na afloop best wat hoofdpijn veroorzaken tijdens het integratieproces (de dagen na je sessie). Dit komt door het vrijkomen van de geblokkeerde energie, die doorwerkt op alle niveaus: fysiek, emotioneel en mentaal. Ook komt het lichaam na een sessie vaak in een detoxmodus terecht. Hierdoor ga je onder andere zware metalen ontgiften, vooral bij de Spinal Flow Technique & 5D Flow. Dit komt omdat hier gewerkt wordt met Aardse energie (Kundalini / Chi / Levensenergie). De energie is in staat om blokkades los te maken. Hierdoor komen er stoffen vrij in het lichaam. Ook de hormoonhuishouding en neurotransmitters reageren hierop. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld je slaappatronen tijdelijk veranderen. Over die connectie vertel ik later meer!

*Deze pagina is geschreven om jou de nodige ondersteuning te bieden tijdens de transformatieprocessen. De informatie is gebaseerd op ervaringen uit de praktijk en wordt gedeeld als advies, niet als vervanging van een gezonde levensstijl. Raadpleeg bij twijfel altijd een medisch professional.

Tips voor na een energetische behandeling

Na een energetische behandeling kan het best zijn dat je je zowel emotioneel als lichamelijk een beetje uit je doen voelt. Het is een normale reactie, maar het betekent wel dat je jezelf wat extra zorg en aandacht moet geven. Ik heb een lijstje samengesteld met een paar simpele dingen die je in huis kunt halen om jezelf te ondersteunen tijdens dit proces. Laten we eens kijken wat je kunt doen om je weer snel op je gemak te voelen.

Gezonde voeding

Het klinkt misschien als een open deur, maar gezond eten is echt belangrijk. Je lichaam heeft goede voedingsstoffen nodig om zichzelf te herstellen en weer in balans te komen. Denk aan veel groenten, fruit, volkoren producten en natuurlijk genoeg water drinken.

Voldoende rust

Zorg ervoor dat je genoeg slaapt of rust neemt, en dan het liefst zonder schermen. Het blauwe licht van je telefoon, tablet of computer kan je slaapritme verstoren, waardoor je minder goed uitrust. Probeer een uurtje voordat je gaat slapen even geen schermen meer te gebruiken.

Thee drinken

Een kopje thee kan wonderen doen. Vooral lavendel- en kamillethee staan bekend om hun kalmerende werking op het zenuwstelsel. Ook thee met valeriaan erin kan helpen om je een rustiger gevoel te geven.

Valeriaan druppels of tabletten

Valeriaan is een kruid dat al eeuwenlang gebruikt wordt om zijn rustgevende eigenschappen. Het werkt in op het centrale zenuwstelsel en kan helpen om gevoelens van rust en kalmte te bevorderen. Je kunt valeriaan in de vorm van druppels of tabletten krijgen.

Magnesium

Magnesium is een mineraal dat een belangrijke rol speelt in ons lichaam. Het ondersteunt niet alleen fysiek, maar ook emotioneel en geestelijk. Een specifiek aanbevolen vorm is het 3 complex van Vitakruid, omdat dit goed opneembaar is in de darmen en zelfs de hersenbarrière kan passeren.

Hopelijk helpen deze tips je om je na een energetische behandeling wat sneller weer jezelf te voelen. Vergeet niet, het is normaal om je na zo'n behandeling een beetje anders te voelen, maar met de juiste zorg en aandacht ben je zo weer op de been. Zorg goed voor jezelf!

Praktische tips voor een kalmer leven

Het leven kan soms hectisch zijn, en het vinden van momenten van rust is essentieel voor ons welzijn. Hier zijn wat eenvoudige, maar effectieve manieren om je dagelijkse routine te verrijken en je gemoedstoestand te verbeteren.

Wandelen in de natuur

Maak een wandeling in de natuur en laat de omgeving op je inwerken. De natuurlijke vibraties hebben een kalmerend effect en helpen je te aarden.

Tijd met huisdieren

Als je huisdieren hebt, neem dan bewust de tijd om met ze te knuffelen. De onvoorwaardelijke liefde die je van ze ontvangt, heeft een rustgevende invloed op je zenuwstelsel. Probeer elke dag minstens 10 minuten hieraan te besteden.

Diepe buikademhaling

Beoefen diepe buikademhalingsoefeningen en focus op het aarden van je energie. Het is belangrijk om je energie in balans te houden, aangezien te veel energie soms contraproductief kan werken.

Luister naar je favoriete muziek

Zet je favoriete muziek op en laat je meeslepen. Muziek heeft veel positieve effecten op onze geest en kan zelfs onze neurotransmitters beïnvloeden, waardoor we ons gelukkiger voelen.

Beperk sociale media

Probeer de tijd die je op sociale media doorbrengt te verminderen. Het kan je helpen om meer in het moment te leven en minder stress te ervaren.

Knuffel meer

Wees niet bang om mensen te knuffelen die je ontmoet. Hoewel het soms ongemakkelijk kan voelen, waarderen de meeste mensen een goede knuffel. Het creëert verbinding, en dat is iets wat we allemaal nodig hebben.

Huilen mag

Als je voelt dat je moet huilen, geef jezelf dan de ruimte om dit te doen. Als het niet direct kan, plan dan later op de dag een moment voor jezelf. Zet een kopje thee, maak een voetenbadje en geef jezelf die extra aandacht en liefde.

Bewust mediteren

Besteed aandacht aan je lichaam door bewust te mediteren. Check bijvoorbeeld de spanning in je spieren (body scans) en laat bewust spiergroepen ontspannen.

Tijd doorbrengen met dierbaren

Breng tijd door met mensen om wie je geeft en zoek een luisterend oor wanneer nodig. Onthoud dat je tijdens een coachingstraject altijd bij ons terecht kunt.

Thuis sporten

Doe eens een workout thuis, of dit nu online is of op eigen initiatief. Wees creatief en zorg voor minstens 30 minuten intensieve beweging om je doorbloeding te stimuleren.

Goede nachtrust

Zorg dat je op tijd naar bed gaat. Een goede nachtrust is cruciaal in elk transformatieproces. Slapen is genezend, dus zorg ervoor dat je minimaal 7 uur per nacht slaapt om uitgerust en vol energie aan je dag te beginnen.

Door deze eenvoudige aanpassingen te maken, kun je een merkbaar verschil in je welzijn ervaren. Het gaat erom dat je bewuste keuzes maakt voor jezelf en je gezondheid. Veel succes!

Heb je last van trauma?

10 tips bij traumaverwerking

Heb je te maken met de nasleep van een trauma? Dat kan knap lastig zijn. Gelukkig zijn er manieren om hiermee om te gaan. Hieronder vind je tien tips die je kunnen helpen in je proces van traumaverwerking.

  1. Praat over wat je hebt meegemaakt en wat je voelt, als je daar behoefte aan hebt. Het delen van je ervaringen en gevoelens kan ontzettend opluchten. Zoek iemand uit je omgeving die je vertrouwt en bij wie je je veilig voelt.
  2. Zoek steun bij mensen die je vertrouwt en doe je niet sterker voor dan je je voelt. Het is oké om je kwetsbaar op te stellen. Echte vrienden en familie zullen je steunen, ongeacht hoe sterk je je voordoet.
  3. Gun jezelf rust en afleiding door fijne dingen te doen en naar buiten te gaan. Even je zinnen verzetten kan wonderen doen. Een frisse neus halen, een hobby oppakken of gewoon iets doen waar je blij van wordt, kan helpen om je beter te voelen.
  4. Probeer het dagelijks ritme vast te houden en ga, als dat lukt, weer aan het werk. Structuur kan helpen bij het verwerkingsproces. Het geeft je iets om je op te focussen en brengt normaliteit terug in je leven.
  5. Overleg met je leidinggevende of bedrijfsarts hoe je het werk weer kunt oppakken. Het is belangrijk om een balans te vinden die voor jou werkt. Misschien kun je beginnen met aangepaste uren of taken.
  6. Accepteer dat het verwerkingsproces tijd en energie kost. Wees niet te streng voor jezelf. Het is een proces met ups en downs, en dat is helemaal oké.
  7. Sluit je niet af van mensen die belangrijk voor je zijn. Ook al is de verleiding soms groot om je terug te trekken, probeer in contact te blijven met mensen die om je geven.
  8. Gebruik zo min mogelijk alcohol en slaap- of kalmeringsmiddelen. Het kan verleidelijk zijn om naar deze middelen te grijpen, maar op de lange termijn helpen ze je niet.
  9. Beperk het kijken naar ellende en aangrijpende beelden op televisie. Blootstelling aan negatieve beelden kan je gevoelens van angst en verdriet versterken. Kies liever voor lichte, positieve content.
  10. Ga stapsgewijs de confrontatie aan met zaken die je herinneren aan wat er gebeurd is. Dit is misschien wel de moeilijkste tip, maar het kan zeer helend werken. Neem je tijd en doe dit op jouw tempo.

Het allerbelangrijkste: wees lief voor jezelf. Traumaverwerking is geen rechte lijn en iedereen gaat er anders mee om. Zoek professionele hulp als je er zelf niet uitkomt. Je staat er niet alleen voor.

Professionele hulp  

Niet iedereen herstelt vanzelf. Ben je 4 tot 6 weken na het incident nog erg van slag? Merk je dat de klachten niet verminderen? Lukt het niet om je werk of je leven op te pakken zoals gewoonlijk? Blijf er niet mee doorlopen. Je klachten kunnen goed verholpen worden met professionele hulp. Aarzel niet om contact op te nemen met je huisarts of bedrijfsarts om diverse mogelijkheden af te wegen en de juiste hulp te vinden. De arts regelt een doorverwijzing. Tijdens diverse trajecten adviseer ik klanten om deze stap te zetten. Vaak met energetisch werk als ondersteuning. Deze combinatie blijkt in velen gevallen een succes te noemen

Energetische werk, Spinal Flow Technique en stress / emotional of trauma release

Waarom werken deze methodes zo goed op het verwerken / loslaten van emotioneel, of lichamelijk trauma? Deze methodes zijn ontwikkeld om het zenuwgestel te kunnen ontladen van stress en spanning. Wanneer dit gebeurt ontstaat er letterlijk ruimte voor een persoon om meer zichzelf te zijn. Om meer in je kracht te komen. Je wordt als het ware teruggebracht in je natuurlijke blauwdruk. Voor de 1 verloopt dit proces heel soepel. De ander komt onderweg veel bergen tegen. Er is geen goed of slecht hierin. Het is een heel persoonlijk proces. Gaandeweg komen wij, en vooral jij zelf erachter wat belangrijk is in dit proces.

Vaak worden er een aantal beslissingen genomen gaande weg die de nodige verandering brengen. Simpelweg omdat je meer in je kracht komt te staan. Het lichaam krijgt meer toegang tot het volledig doorstromen van de levensenergie. Hierdoor gaat je systeem op meerdere vlakken beter functioneren. Dit werkt door mentaal, emotioneel en fysiek. Bovengenoemde tips zijn op basis van persoonlijke ervaring en grotendeels afkomstig uit de orthomoleculaire & homeopatische therapie. 

Alles wat je brein niet heeft kunnen verwerken. Wordt opgeslagen in het zenuwgestel.. Dit kan zich op verschillende lagen uitten. Maar bevat een kern in het zenuwgestel. Door hier beweging in te brengen ontspannen de lage hierom heen en kan de blokkade doorvoelt worden / en losgelaten worden. Dit is het prachtige zelfhelende mechanisme wat tijdens een behandeling actief wordt gemaakt.