SPINAL FLOW TECHNIQUE

Welkom bij 5D Spinal Flow

 

Op deze uitgebreide pagina kun je alles vinden over de Spinal Flow Technique. Dit is een nieuwe methode die sinds kort beschikbaar is in Nederland.  Ik leg je hier graag uit hoe het werkt, wie het heeft ontwikkeld, en wat de fantastische werking ervan precies is. De methode werkt door op het brein en het centrale zenuwgestel, hiermee activeren we de levensenergie (chi) en het zelfhelende vermogen van het lichaam. De methode werkt door op verschillende lagen..

De behandelwijze is ontwikkeld door dr. Carli Axford uit Australie. De Spinal Flow Technique is een combinatie van Oosterse wijsheden gecombineerd met Westerse wetenschap uit de chiropractie. Met de Spinal Flow Technique, proberen we niet direct problemen of ziektes te genezen. Maar kijken we in plaats daarvan naar de connectie van het zenuwgestel met het brein. Wanneer deze connectie tussen het brein en het centrale zenuwgestel versterkt en volledig is, komt de levensenergie in actie. Hiermee wordt ook het zelfherstellend vermogen van het lichaam geactiveerd..

Om de levensenergie door het gehele systeem te laten stromen, ga je eerst door de opgedane blokkades heen. Omdat er samen gewerkt wordt met de natuurlijke intelligentie van je lichaam, krijg je altijd precies wat je nodig hebt, en aan kan. Dit verloopt in fases. Het advies is om meerdere behandelingen in korte tijd te ondergaan. Zo train je als het ware je eigen systeem, na meerdere behandelingen kan je lichaam het nieuwe mechanisme zelf onthouden.

 

Het mooie aan de Spinal Flow Technique is dat eventuele ontlading vrijwel altijd op een vrij milde manier gebeurt. Je lichaam kan in beweging komen, en je kunt verschillende emoties ervaren tijdens een behandeling. De methode kan het lichaam ontdoen van opgedaan trauma in het zenuwgestel (trauma release), hiernaast is de behandeling ook zeer geschikt bij angsten of depressie.

 

Om de stroom van levensenergie te activeren, gebruiken we diverse Access Points. Op deze manier kun je door een Spinal Flow behandeling het brein opnieuw contact laten maken met het zenuwgestel. Om te beginnen in de Nervus Vagus, de grootste zenuw in het lichaam, die vanuit de hersenen, als eerste indaalt door de ruggenwervel. Vanuit de ruggenwervel vertakt de Nervus Vagus verder in het lichaam naar de organen.

 

 

Je kunt je inbeelden dat wanneer er blokkades ontstaan vanuit emotionele, toxische of fysieke stress, dat deze zich als het eerste vestigen in de ruggenwervel. Dit is de eerste plek waar je brein probeert informatie te verwerken.. Wist je dat de ruggenwervel een verlengstuk is van onze hersenen? En dat de rug meer dan 13 miljoen neuronen in zich draagt? De rug draagt ontzettend veel informatie.. Al deze informatie is in de Spinal Flow Technique ingedeeld in 'Gateways'. 

 

De term Gateways wordt gebruikt om aan te geven in welk gedeelte van de ruggenwervel de blokkades zitten. Elke wervel heeft een eigen verbinding en functie. Om te achterhalen of blokkades toxisch, emotioneel, of fysiek zijn, begint je eerste sessie met een Gateway Assesment. Hierbij doen we een aantal korte tests, hieruit wordt opgemaakt in welk gedeelte van de rug er blokkades aanwezig zijn. Tijdens de Spinal Flow behandeling wordt geobserveerd hoe de levensenergie stroomt, en of het lichaam zich ontspant en de blokkades loslaat. 

 

...De Spinal Flow behandeling

Het doel van een Spinal Flow behandeling is om je gehele systeem te voorzien van levensenergie. Helaas doen we in het leven de nodige spanning op, die ons zenuwgestel te veel kan belasten, en zo de flow van levensenergie stagneert. Ook onze voeding, medicijnen, of vervuilde lucht belast ons systeem. De Spinal Flow Technique is zo ontwikkeld dat het doorwerkt op het lichaam, maar ook op de emotionele gesteldheid. Omdat het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd gaat je lichaam ook in de detox modus, en worden onnodige afvalstoffen uit je systeem verwijderd.

Na hoeveel behandelingen bereik je resultaat? 

Elke Spinal Flow behandeling brengt mooie resultaten, die ook nog zijn uitwerking hebben (vooral) na de behandeling. Indien je serieus aan de slag wilt met jouw helingsproces, bijvoorbeeld bij depressie, angsten, of lichamelijke klachten, worden er meerdere behandelingen in korte tijd geadviseerd. Je kunt kiezen uit een behandeling van 30, 60 of 90 minuten. Op locatie door het land is het minimum 60minuten. Je mag de Spinal Flow methode ook meerdere malen per dag ondergaan. Bijvoorbeeld 1 in de ochtend, en 1 in de avond. Over het algemeen kiezen de huidige cliënten voor 3 a 4 dagen pauze tussen de behandelingen. In overleg met de client wordt er een behandelplan opgesteld. Het is geen must om meerdere behandelingen te ondergaan.. Maar op deze manier wordt wel het beste resultaat behaald, en ook nog eens vrij snel! Door meerdere behandelingen in korte tijd te ondergaan, word als het ware je zenuwgestel opnieuw getraind. Door herhaling maken we dit eigen. Jouw systeem vergeet dit niet zomaar meer.. Het is namelijk je natuurlijke staat van zijn. 

Is de Spinal Flow natuurlijk?

De Spinal Flow is al van geboorte af aan aanwezig. Bij een pasgeboren baby is de Spinal Flow nog volledig zichtbaar. Naar mate we opgroeien verdwijnt deze natuurlijke levensflow uit ons systeem door aangeleerd gedrag. Het gedrag wat we aangeleerd krijgen, en de houdingen die wij ons aanmeten, zijn niet altijd van natuurlijke oorsprong. Het is niet eigen. Hierdoor verminderd onze natuurlijke en persoonlijke levensenergie. Tijdens een behandeling, worden er nieuwe verbindingen gemaakt in het zenuwgestel. Je wordt terug in contact gebracht met je puurste natuur. Door middel van aanrakingen op bepaalde punten rondom het hoofd, de ruggenwervel, en het staartbeen, versterken we de verbinding tussen het brein en het centrale zenuwgestel. 

 

Het centrale zenuwgestel communiceert met alle organen in het lichaam, en reageert direct op deze nieuwe connecties. Het centrale zenuwgestel begint te ontspannen. Bij een ontspannen zenuwgestel kunnen alle lagen hieromheen, ook ontspannen. De spieren, het skelet.. Er ontstaat ruimte. De informatie uitwisseling in het lichaam verbeterd. Hierdoor verbeterd je staat van lichamelijk en geestelijk welzijn.

Belasting op ons (energetisch) en fysiek systeem


Er zijn helaas factoren die ons 'mens zijn' flink kunnen beïnvloeden. Onze voeding, medicatie, maar vooral ook de dagelijkse stress. En dan wel de fysieke stress, maar ook de emotionele stress. We moeten allemaal presteren.. En leven vaak veel vanuit ons hoofd. We zijn de connectie kwijt met ons lichaam. Het is juist wanneer we volledig in connectie zijn met ons lichaam, dat het ook goed voor ons kan werken. Wanneer we samen deze connectie in jouw hersteld hebben kan het zelfherstellend vermogen van het lichaam, maximaal werk verrichten. Dit is de kracht die een wondje laat helen, en je hart laat kloppen...

 

Deze natuurlijke intelligentie is in iedereen aanwezig.. Tijdens een Spinal Flow methode werken we met deze energie in jouw lichaam. Er wordt niets van buitenaf toegevoegd. Het gaat om jou, en jouw kracht maximaliseren. Wanneer de connectie volledig is, en jij je hierdoor diep ontspannen in je lichaam voelt komt je natuurlijke levensenergie terug in actie. Het is een wonderbaarlijke ervaring wanneer dit eenmaal zo ver is. 

De effecten tijdens een behandeling

Tijdens een Spinal Flow behandeling kunnen er emoties omhoog komen. Vaak zonder reden.. Het mooie aan de Spinal Flow is dat je geen herinneringen hebt aan de situatie of de gebeurtenis zelf. Op deze manier kun je in een veilige setting je zenuwgestel ontladen. Sommigen gaan hierbij trillen of schokkend bewegen. Dit ziet er soms heftig uit, maar voelt eigenlijk heel fijn wanneer je op de tafel ligt. Het is echt een ontlading. Alsof de druk er van af wordt gehaald.. Iets wat misschien al veel eerder had moeten gebeuren.. hierdoor voelt het vaak als een opluchting. Als alle blokkades zijn opgeruimd komt de mooie, en veel soepele Spinal Flow terug in het lichaam.

Voor de behandeling begint wordt je kort onderzocht. Dit noem ik de 'Gateway Check'. Tijdens het gateway onderzoek doen we enkele oefeningen die mij als behandelaar een beeld geven waarop ik moet letten. Gaande weg controleren we hoe je progressie is in de Gateways. Lees hieronder meer over de Gatways in de Spinal Flow Technique..