SPINAL FLOW TECHNIQUE

Welkom bij 5D Spinal Flow

 

Op deze uitgebreide pagina kun je alles vinden over de Spinal Flow Technique. Dit is een nieuwe methode die sinds kort beschikbaar is in Nederland.  Ik leg je hier graag uit hoe het werkt, wie het heeft ontwikkeld, en wat de fantastische werking ervan precies is. De methode werkt door op het brein en het centrale zenuwgestel, hiermee activeren we de levensenergie (chi) en het zelfhelende vermogen van het lichaam. De methode werkt door op verschillende lagen..

De behandelwijze is ontwikkeld door dr. Carli Axford uit Australie. De Spinal Flow Technique is een combinatie van Oosterse wijsheden gecombineerd met Westerse wetenschap uit de chiropractie. Met de Spinal Flow Technique, proberen we niet direct problemen of ziektes te genezen. Maar kijken we in plaats daarvan naar de connectie van het zenuwgestel met het brein. Wanneer deze connectie tussen het brein en het centrale zenuwgestel versterkt en volledig is, komt de levensenergie in actie. Hiermee wordt ook het zelfherstellend vermogen van het lichaam geactiveerd..

Om de levensenergie door het gehele systeem te laten stromen, ga je eerst door de opgedane blokkades heen. Omdat er samen gewerkt wordt met de natuurlijke intelligentie van je lichaam, krijg je altijd precies wat je nodig hebt, en aan kan. Dit verloopt in fases. Het advies is om meerdere behandelingen in korte tijd te ondergaan. Zo train je als het ware je eigen systeem, na meerdere behandelingen kan je lichaam het nieuwe mechanisme zelf onthouden.

 

Het mooie aan de Spinal Flow Technique is dat eventuele ontlading vrijwel altijd op een vrij milde manier gebeurt. Je lichaam kan in beweging komen, en je kunt verschillende emoties ervaren tijdens een behandeling. De methode kan het lichaam ontdoen van opgedaan trauma in het zenuwgestel (trauma release), hiernaast is de behandeling ook zeer geschikt bij angsten of depressie.

 

Om de stroom van levensenergie te activeren, gebruiken we diverse Access Points. Op deze manier kun je door een Spinal Flow behandeling het brein opnieuw contact laten maken met het zenuwgestel. Om te beginnen in de Nervus Vagus, de grootste zenuw in het lichaam, die vanuit de hersenen, als eerste indaalt door de ruggenwervel. Vanuit de ruggenwervel vertakt de Nervus Vagus verder in het lichaam naar de organen.

 

 

Je kunt je inbeelden dat wanneer er blokkades ontstaan vanuit emotionele, toxische of fysieke stress, dat deze zich als het eerste vestigen in de ruggenwervel. Dit is de eerste plek waar je brein probeert informatie te verwerken.. Wist je dat de ruggenwervel een verlengstuk is van onze hersenen? En dat de rug meer dan 13 miljoen neuronen in zich draagt? De rug draagt ontzettend veel informatie.. Al deze informatie is in de Spinal Flow Technique ingedeeld in 'Gateways'. 

 

De term Gateways wordt gebruikt om aan te geven in welk gedeelte van de ruggenwervel de blokkades zitten. Elke wervel heeft een eigen verbinding en functie. Om te achterhalen of blokkades toxisch, emotioneel, of fysiek zijn, begint je eerste sessie met een Gateway Assesment. Hierbij doen we een aantal korte tests, hieruit wordt opgemaakt in welk gedeelte van de rug er blokkades aanwezig zijn. Tijdens de Spinal Flow behandeling wordt geobserveerd hoe de levensenergie stroomt, en of het lichaam zich ontspant en de blokkades loslaat.