EMS Bekkenbodem training

De Bekkenbodem trainer op basis van elektrostimulatie maakt gebruik van elektrische spierstimulatie. Bij Di's werken we met de PRO EMSculpt die lichte prikkels via de vagina naar de bekkenbodemspieren stuurt om deze aan te spannen. De gevoelssensatie is als een sterke samentrekking van de spieren bij de vagina, vanaf de bekkenbodem omhoogtrekkend. 

De natuurlijke reactie is dat je automatisch je spieren samenspant waardoor je ze traint en ze sterker worden. De PRO EMSculpt heeft klinisch bewezen standaard ingestelde behandelprogramma’s voor verschillende vormen van ongewild urineverlies. 

De huid van het behandelde gebied verstevigd gedurende het trainingstraject. Hierdoor verstevigen ook de binnen wanden en wordt het gebied gelift. De kwaliteit van de huid verbeterd en heeft weefsel raakt beter doorbloed. 

De machine kan in kracht, en duur worden aangepast. De behandeling is volledig pijnloos, je zult hooguit een licht kriebelend gevoel ervaren in het behandel gebied.

Vooraf zullen we samen een behandelplan opstellen, hierin besluiten we hoeveel behandelingen er nodig zijn. Houdt rekening met minimaal 3, tot 9 behandelingen voor een merkbaar resultaat. 

Voor een blijvend resultaat tegen incontinentie is het belangrijk dat de behandeling zo nu en dan herhaald worden om de spieren optimaal sterk te houden. Met een kuur van 9 behandeling kun je 1 tot 3x per week trainen. Ons advies is om dit 1x per maand bij te houden, gedurende het hele eerste jaar. 

Klant review: 

'Na 3x de EMSculpt begon ik te merken dat ik niet meer druppelde wanneer ik moest niezen, of lachen, Voorheen moest ik mijn benen kruizen, hier heb ik na 6x EMS geen last meer van! Ik ben blij met de werking en ben inmiddels met mijn 8e behandeling bezig.' 

Hoeveel mensen hebben last van urineverlies? 

Wereldwijd heeft 1 op de 3 vrouwen en 1 op de 6 mannen boven de 35 last van urineverlies.Miljoenen mensen wereldwijd hebben dus last van urineverlies, of een mildere vorm, ook wel overactieve blaas genoemd. Incontinent zijn wil niemand, maar het is helaas iets dat velen van ons overkomt.

De eerste keren dat je ongewild urine verliest, krijg je vaak te maken met gevoelens van schaamte en onmacht. Wat als iemand iets ziet, of nog erger: ruikt? En waarom laat mijn lichaam me zo in de steek? Deze gevoelens begrijpen wij heel goed, en zijn ook heel natuurlijk. Wereldwijd zijn er miljoenen mannen en vrouwen die dit dagelijks meemaken. Gelukkig is hier nu een oplossing voor met EMSculpt! 

Hoe ontstaat incontinentie? 

Urineverlies kan ontstaan door hormonaal disbalans, onverwachte lichamelijke belasting, maar ook bij inspanning of stress. Het is niets meer of minder dan het ongewild verlies van druppeltjes urine, tot flinke scheuten. 

Oorzaken van urineverlies bij zowel mannen als vrouwen

 • Het stijgen van de leeftijd. De kans op ongewild urineverlies neemt toe doordat onze spieren door het verouderingsproces van ons lichaam minder kracht kunnen uitoefenen en daardoor niet sterk genoeg meer zijn om de urine op te houden.
 • Als gevolg van een urineweg- en/of blaasontsteking
 • Door verstopping van de darmen (constipatie)
 • Bijwerkingen van bepaalde geneesmiddelen
 • Door een auto-ongeluk
 • Chirurgische ingrepen
 • Bepaalde aandoeningen zoals diabetes, ziekte van Parkinson etc.
 • Dementie of andere geestelijke aandoeningen.
 • Beperkte mobiliteit als gevolg van slijtage van gewrichten of reumatoïde artritis.

Oorzaken van urineverlies bij mannen

 • Bij mannen wordt urineverlies naast bovenstaande oorzaken vaak veroorzaakt door een vergrote prostaat.

Bij vrouwen wordt urineverlies naast bovenstaande oorzaken ook regelmatig veroorzaakt door een van onderstaande redenen:

 • Bij zwangerschap. Dit is gelukkig voor velen een tijdelijke vorm van incontinentie.
 • Na een bevalling. In een enkel geval is er na de bevalling sprake van een tijdelijke of permanente vorm van incontinentie.
 • Bij het intreden van de overgang. (Incontinentie komt 2 x vaker voor bij vrouwen dan bij mannen, met name tijdens / en na de overgang neemt de kans op het ongewild verliezen van urine toe).

Wat kun je zelf doen tegen urineverlies?

Oefeningen die de bekkenbodemspieren sterker maken is het meest voorkomende antwoord. Dit kan de problemen met urineverlies aanzienlijk verminderen en zelfs helemaal verhelpen. Ook kunnen overgewicht, plas- en drinkgedrag en bepaalde medicijnen urineverlies erger maken en kunnen aanpassingen hierin bijdragen aan vermindering van de klachten.

EMS stimuleert de zenuwuiteinden 

De mogelijkheden met een EMSculpt lijken eindeloos. En dat is zeker zo, want naast dat het goed is voor de doorbloeding, het weefsel en de spieren, is het ook goed voor de zenuwuiteinden. De elektrische stimulans zorgt voor een versterking van de zenuwbanen en de impulsen die hierin worden doorgegeven. De zenuwbanen versterken, en kunnen meer verwerken. Dit zorgt voor een verhoging in het seksueel genot. Zoals eerder aangegeven verstevigd, en lift de huid al na enkele EMSculpt behandelingen. De vagina wordt strakker, en gelift zowel van binnen als van buiten. 

Wat moet ik aan tijdens een EMSculpt training? 

Tijdens een EMSculpt behandeling voor de bekkenbodem kun je je kleding aanhouden. Wij raden je aan om een strak (sport)broekje te dragen. Of om dit mee te nemen naar de salon. Wij hebben een aparte kleedruimte die van alle gemakken is voorzien. 

Wat kost EMSculpt bekkenbodem training? 

Een losse behandeling EMSculpt bekkenbodem training kost €49 per 30 minuten. 20 minuten trainen is echter al voldoende om 36.000 spiercontracties te ondergaan. Een pakket van 3 behandelingen kost €129. Een pakket van 9 behandelingen €349

Contraindicaties:

Mensen met metalen in het lichaam mogen de behandeling niet ondergaan. Denk hierbij aan metalen die gebruikt worden bij het rechtzetten na een breuk. Een klein stukje metaal zoals bv in de mond (een vulling, of een kroon) is volkomen veilig. 

Mensen met een pacemaker kunnen de behandeling helaas niet ondergaan.

De behandeling wordt ook afgeraden voor mensen met suikerziekte, of ernstige immuun problemen. 

Je kunt ook geen EMSculpt ondergaan tijdens je zwangerschap. 

EMS wordt afgeraden bij mensen met epilepsie. 

Iemand met een psychische stoornis of beperking mag de behandeling alleen onder toezicht ondergaan.