Glycol Peelingen 

 

Peelings bestaan in verschillende gradaties, variërend van 5% tot 70%. Bij Di's maken gebruik van een gemiddelde sterkte glycolzuur, namelijk 20 en 50%. .

 

Van alle AHA’s (alphahydroxyzuren) heeft glycolzuur de kleinste moleculen waardoor het de huid het meest effectief kan penetreren. Andere AHA’s zijn wijnsteenzuur, appelzuur, druivenzuur en melkzuur. Glycolzuur dringt echter door tot in het epidermis, dit is de buitenste laag van de huid. Hier bevinden zich erg veel dode huidcellen. Deze dode huidcellen worden door een lijmachtige stof bij elkaar gehouden. De behandeling zorgt ervoor dat deze stof wordt opgelost zodat de huidcellen verwijderd kunnen worden. Hierdoor schilferen de dode huidcellen van de huid af waardoor de peeling ontstaat. Ook wordt het aanmaken van jonge en nieuwe huidcellen hierdoor gestimuleerd.

Samengevat

 

houdt dit in dat glycolzuur de samenhang tussen de opperhuidcellen laat verslappen. Het lijmlaagje tussen de dode huidcellen wordt opgelost, zodat de dode huid versneld afschilfert. Daarnaast stimuleert glycolzuur de nieuwvorming van collageenvezels door de fibroblasten. Uit onze ervaring is gebleken dat het grootste resultaat wordt bereikt bij behandelingen in kuurverband.

 

De voordelen van het gebruik van glycolzuur;

 

  • het verminderen van hyperpigmentatie
  • het verminderen van acnélittekens
  • het verminderen van fijne lijntjes en rimpeltjes
  • het stimuleren van de collageen- en elastineproductie

 

Een glycol peeling is pijnloos, je voelt hooguit wat prikkeling tijdens de behandeling. Na de behandeling kunnen er producten op advies worden gekocht in de salon.